Back again.
The company's web site in Canada is: www.malabarsuperspice.com. They list Dutch Rookwurst Spice.
usage is 6 gram per kilo of meat.
Somehow, the only guy that can purchase from them would be BRICAN. Correct Robert?
Cheers,
Jan.
crustyo44 wrote:Hi Phil,
Which recipe did you actually wanted translated. Let me know and it will be done.
For members living in Canada, I noticed that a major supplier to the Butchering Trade
listed a complete Rookworst Spice for sale in 1 kg bags. I forgot their name but I will post it on the forum when I find out.
Cheers,
Jan.
hnblarms wrote:Does anyone have a recipe that I could experiment with? Any and all information would be super.
Thanks
James
5. Rookwoorst
Zu 50 Kg. dieser Wurst nimmt man 12-1/2 Kg. gut ausgesehntes Rindfleisch, wiegt es fein, gibt dann 25 Kg. Schweinefleisch und 12-1/2 Kg. festen Rückenspeck hinzu, wiegt alles unter beständigem Umschlagen durch und fügt auf obiges Quantum folgende Gewürze bei: 1-3/4 Kg. Salz, 15 Gr. Salpeter, 75 Gr. Rohrzucker, 150 Gr. weißen Pfeffer und 50 Gr. gemahlenen Koriander.
Hierauf wiegt man das Fleisch so lange, bis die Speck- und Schweinefleischstücke Erbsengröße erlangt haben.
Man füllt die Masse recht fest in nicht zu weite Rindsmitteldärme, hängt die Würste zum Trocknen 12-14 Tage auf und räuchert sie hiernach langsam braun.
crustyo44 wrote:Obviously manufacturers in the EU can no longer manufacture this style sausage as smoking as we know it will be banned shortly.
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